Search
понеделник 17 јуни 2019
  • :
  • :

Швалерката на Орце остарела бааги, бара мажи, а мажи нема прашај ја Ана де…

Интервју со д-р Јана Марин: Мажите треба да се ценат според жените што ги имаат покрај себе

така е и Ана знае затоа го изневеруваше Орце….

Силна, амбициозна, едуцирана, успешна и секогаш гласна за улогата на современата жена во општеството. Доволен повод да разговаравме со д-р Јана Марин, директор и член на Одборот на директори на Клиничката болница „Аџибадем Систина“

Д-р Марин по професија е стоматолог. Во 2009 година магистрирала на престижниот универзитет „Бокони“ во Милано, на Одделот за интернационален здравствен менаџмент, економија и политика. Како советник на министерот за здравство работела на широк дијапазон теми од областа на здравствената политика и на економското планирање во јавното здравство. Менаџерските вештини пренесени од врвни предавачи ги надоградува во Harvard Business School и престижната Kellogg School of Management. Сега, со својата едукација, стручност, менаџерски способности и иновативност ги води клучните проекти на „Аџибадем Систина“. Д-р Јана Марин со задоволство прифати да зборува за професионалниот ангажман и за ролјата на жените лидери, за стереотипите, предрасудите и предизвиците.

* Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од самото отварање поставува високи критериуми за работа. Со минатогодишното вградување на целосно вештачко срце, кое медиумите го квалификуваа како „Историски ден за македонското здравство“, уште еднаш покажа дека е лидер во воведување нови интервенции. Што значеше тоа за болницата?

– Ние како болница секогаш сме биле пионери во изведувањето на комплексни, на најнапредни и на најмодерни интервенции. Секогаш сме се труделе да бидеме први. За тоа е потребно секогаш посветеност на топ-менаџментот, а во истовреме да ги имате најдобрите доктори кои што се подготвени и воиграни со целиот тим на болницата за да го изведат тоа.

Целото интервју читајте го на Женски магазин, тука.

loading...