Search
среда 21 август 2019
  • :
  • :

Пимен легна у кревет? Фатија клетвите, а?

На толку колнење барем менискус мора да пукне. Како инаку ќе си ја зајакнат “верниците” оправданоста да ги колнат предавниците.
Туку шега на страна.
Кога бре христијани ќе разберете дека Христос не е тиранин кој ќе ги исполнува вашите зли желби, туку Бог на љубовта? Дека е Бог кој слуша молитви, а не клетви? Дека од еден извор и слатка и горка вода не може да тече? Дека така не може и благослов и клетва од иста уста да излезе?
П. С.
Стара повреда од пред референдум што мораше да се санира е ова. Не е триумф на клетвите на побожните. И да. Добро оди закрепнување на радост на некои и за жал на некои други.
Да сте ми живи и здрави сите.

Фотографија на Otec Pimen.

loading...