Search
четврток 2 април 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

НЕХУМАНИОТ КАМЧЕВ НАЈДЕ НАЧИН КАКО ДА ВИ ГИ ЗЕМЕ ПАРИТЕ ШТО ДЕМЕК ВИ ПОДАРУВА

Velea bravo bravo eve mu bravo 1500 denari test

Mislea human bespari
Ne za reklama

Anti reklama

Luge ima poke nemat ni za leb

Kamoli za test

Za siromasnite ova sistina treba da mu prati csr elektronski podatoci i da gi testira besplatno

E togas ke e za bravo
ЧИТАТЕЛКА ЗА ОРЦЕ КАМЧЕВ И СИСТИНА
И стварно како бе не ти е срам лажно после да им кажуваш и да ги плашиш да заработуваш на маката и стравот пу говно едно!

„Аџибадем Систина“ набави 15.000 тестови за детекција на Ковид-19, капацитетот е до 300 тестови дневно, а ова е цената

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ започнува со тестирање за детекција на коронавирусот (Ковид-19).

Тестирањето се врши единствено со претходно закажување термин преку телефонскиот број 02 3099500, достапен 24/7. Пациентите кои немаат закажано термин за тестирање нема да бидат примени за земање примерок. Пациентите кои ќе дојдат на тестирање треба да носат заштитна маска.

Тестот кој се користи е високопрецизен брз хроматографски тест за детекција на IgG и IgM антителата кои се создаваат од коронавирусот (COVID-19). Комбинираната употреба на IgG и IgM тестот може ефикасно да детектира присуство на вирусната инфекција или претходен контакт со вирусната инфекција преку имунолошкиот статус на телото.

Овој тест, како нов производ на пазарот, сега се користи речиси во сите болници во Велика Британија, САД, Полска, Србија, Турција, Италија и други земји зафатени од пандемијата на коронавирусот. Научниците го тестирале првично во градот Вухан, во Институтот за вируси во Кина, каде што се потврдил како еден од најефикасните и најбрзи методи за детекција на коронавирусот.

Тестирањето е преку земање примерок од крв, а процедурата на тестирање не трае подолго од 10 минути. Примероците за тестирање на Ковид-19 се земаат во специјален пункт што е целосно одделен од останатиот дел од болницата со цел максимална безбедност и заштита.

,,Аџибадем Систина’’ има капацитети за вршење на 300 тестови дневно, а моментално има набавено иницијална количина од 15.000 тестови. Цената на тестирање изнесува 1.200 денари.

Работното време на пунктот за тестирање е од 8:00 до 15:00 часот секој работен ден во неделата вклучувајќи ги и викендите.

Резултатите од тестот се брзи, ефикасни и прецизни со точност повеќе од 92.9% и истите се добиваат два часа по тестирањето на претходно доставената е-маил адреса.

loading...