Search
вторник 18 февруари 2020
  • :
  • :

ГОКИ НА ПУШЕЊЕ КАЈ ЗОКИ, ЖИВ СРЕЌЕН

ГОКИ АБЕ ТИ И ЗОКИ БУГАРИНИ ЛИ ИЛИ БУГАРИНКИ САКАТЕ, А???? САЊА ДЕКА Е? ИИИ СЕ ЗЕЗАМ СЕ ВИКА БУГАРИ И БУГАРКИ

Премиерот Зоран Заев, заедно со министерот за локална самоуправа Горан Милевски и владина делегација, денеска, беа домаќини на делегација на Република Бугарија🇧🇬 предводена од министерката за регионален развој и урбанизам Петја Аврамова.

◾️На средбата беше истакната посветеноста на двете страни за реализација на проектите кои се од особено значење за меѓусебната поврзаност, со фокус на Коридорот 8, како и подобрување на прекуграничната соработка на двете земји со поддршка на фондовите од Европската Унија.
👉Ќе се работи на стратешки проект за реконструкција на граничниот премин Клепало, Берово.

◾️Беше истакнато дека двете страни, 🇲🇰 и 🇧🇬 го интензивираат спроведувањето на Договорот за пријателство и соработка и истакнаа дека за тоа сведочат повеќе меморандуми за соработка кои досега се потпишани.

Фотографија на Министерство за локална самоуправа.

loading...