Search
понеделник 22 јули 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

ВИНИЧКИ ПОПОЛНОЌЕН КАРАМБОЛ

Zoran Bozinovski до: BUREVESNIK
1 час

ВИНИЧКИ ПОПОЛНОЌЕН КАРАМБОЛ

Во петокот нешто по полноќ, помеѓу 8 и 9 фебруари во Виница се случи собраќајна несреќа во која Иван Петров син на командирот на ПС Виница Љупчо Петров во длабока алкохолизирана состојба со возило Ауди а6 сопственос на неговиот татко удри во полоциската станица во Виница при тоа оштети и други две возила кои биле паркирани во близината на полициската станица.Љупчо Петров комаднирот на ПС Виница не дозволи полициските службеници да направат увид на лице место и истата несреќа да биде регистрирана во полицискиот билте.Причина за ова е тоа што синот на командирот Петров нема право да управува возило после 23:00 часот бидејки е возач почетник, а исто така и возилото што го управувал е повеке од дозволената кубикажа која што може да ја управува возач почетник во собракајот,и секако најголемата причина е алкохолизираната состојба на неговиот син.Затајувањето на ваквото дело од страна на командирот Љупчо Петров и забранувањето на полициските службеници кој биле на дежурство истата вечер да си ја вршат работата и да постапат по законот е кривично дело и строго казниво со закон.Дали треба некој да сноси одговорност за ваквата ситуација и до кога некој командири ке ја имаат улогата на шерифи во градовите.Во прилог го има и возилото,кое што е во лоша состојба.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

loading...