Search
среда 21 август 2019
  • :
  • :

Виктор Димовски е нов директор на Агенцијата за национална безбедност, Радо ма чести ете ти поклон од СДСМ за роденден твој кадар е батково

Поранешниот прв разузнавач, Виктор Димовски е назначен за директор на Агенцијата за национална безбедност.

Димовски е доктор на политички науки и дипломат од кариера со повеќе од 20 години дипломатско искуство. Во изминатиот период бил амбасадор во Србија и Црна Гора, како и во Израел. Во периодот од 2007 до 2009 година Димовски беше директор на Агенцијата за разузнавање, со одлука на тогашниот претседател, Бранко Црвенковски.

loading...