Search
петок 18 октомври 2019
  • :
  • :

(Видео) Руска група направи плагијат на песна на Тоше, ја промовираат како своја

Руската рок група Земляне ја украде песната ,,Боже чувај ја од зло”. Русите си ја присвоиле песната, претставувајки ја како нивна премиерна песна.

На плагијат песната како автори се наведени имињаната на Владимир Киселев и Владимир Трушин.

Фановите на Тоше Проески реагираат дека треба да бидат преземени соодветни мерки бидејки станува збор за незаконско оттуѓување на мелодија.

loading...