До редакцијата на Лидер свиркачи ја достави пријавата која Јашар ја направил на 01.05.2018, во која објаснува дека бил тепан од градоначалникот Курто Дудуш.

Неговиот исказ бил заведен како “Пријава” а истиот го потпишал полицискиот службеник Панџаковски Даме.

Но, подоцна, истата пријава, била заведена како “Поплака”, форма по која МВР има можност да не реагира.
Неа ја потпишал, полицискиот службеник, полицискиот службеник Волковски Љупчо.

Ова е класично заташкување на случајот на насилство врз лицето Курто Дудуш од страна на МВР и началникот на П.С. Чаир, Коменовиќ Сашко.

Завчера, Економски Лидер објави аудио бомба, во која беше претставено тепањето од страна на Курто Дудуш.