Search
понеделник 17 јуни 2019
  • :
  • :

Tрендо: НИКАД НИЈЕ КАСНО: ЅВЕЗДИТЕ НА ЗАЕВ

На чекор сме од едно ТВ шоу од домашна продукција на кое однапред блесаво му се радуваме. Наместо она глупо Звезде гранда, да зјапаме во нешто што би се викало „Ѕвездите на Заев“ (иако нас поише би нè бендисал попрецизниот наслов: „Ѕвездите на бандата која ни го смени името“), во кое наместо Карелуша, Марија Шерифовиќ и бркат Босанац, во жирито би седеле Кирацовски, Радмила и слични ведети кои би бирале опозициони ѕвезди по свој вкус. Како џинглови би оделе Стојанче, Љубе, Крсте и други успешни примери кои продукцијата ги црпнала и ги направила луѓе.

1. Заев пред да дојде на власт (декември 2016):

Јавниот обвинител ќе го бира опозицијата („за да ја чува државата од власта“)

******

2. Заев дојден на власт (јули,2017):

Ветивме дека опозицијата ќе предлага јавен обвинител после втората година.

******

3. Заев после две години (март, 2019):

Ваква опозиција не може да биде овластен предлагач на јавниот обвинител.

*******

Па што правиме кога премиерот не ни е задоволен од опозицијата?

Па види увод.

*******

Дисклејмер: Нас ни пуца курац дали јавен обвинител ќе биде некој од вмро. Ако сакаат, Љубе лигавиот нека го стават.

loading...