Search
среда 21 август 2019
  • :
  • :

Tоме си купил такво ко на Зоки за да фаќа женски по Крушево, пуштии косиии ветер да ги носи

Фотографија на Томе Христоски.

REAKCIJA NA TOME

Значи Ве молам ова се несериозни обвинувања, ова возило е наменето за спасувачката екипа која ќе ги следи натпреварите во параглајдерство и змејарство, тој е ризичен спорт кој бара опремена служба за спасување, општината не ја кошта ништо а е Грант од Светска Банка
Минатата година имавме околу 15 несреќни случаеви од кои два беа со смрт а додека другите со тешки телесни повреди и на непристапен терен
Оваа година имаме 10тина меѓународни натпревари меѓу кои светски куп и светско првенство во параглајдерство

Фотографија на Томе Христоски.

Фотографија на Томе Христоски.

Добро Дојде новиот 8-ми член во општина Крушево.
Ова возило ќе се користи за спасувачката екипа, која ја опремуваме комплетно за престојните првенства во Параглајдерство и Змејарство како и други авантуристички спортови и содржини.

loading...