Search
вторник 18 јуни 2019
  • :
  • :

Секогаш кога ви е тешко, дајте си шанса за нов почеток за поголема плата и повеќе женски

Кога ќе ви се насоберат многу лоши работи во животот, тешко е да останете прибрани, мирни и цврсти и да имате позитивни мисли, затоа што се околу вас вели дека животот е далеку од каква било позитивност.

Еден човек кој преживеал скок од Голден Гејт мостот, еден од најпрепознатливите симболи на Сан Франциско, подоцна кога се присеќавал на тие моменти изјавил: „Истиот момент сфатив дека сѐ за коешто сум мислел дека е непоправливо во мојот живот, всушност може сосема да се поправи, освен фактот дека скокнав од мост.“

Во тешките моменти сите луѓе помислуваат да се откажат, тоа е сосема природна тежина кога ќе ви се испречи некоја пречка. Понекогаш верувајќи им на другите, давајќи се себеси, страдате како да сте биле во најтешката борба. Исто така понекогаш кога ќе поставите вредна цел, делува како околу неа да се собираат сите лоши околности и лоши луѓе чија единствена цел е вие да не ја остварите вашата цел.

Сѐ она лошо коешто ви се случува ве приморува да почнете да ја барате силата на друго место, на место каде инаку не би ја барале, во себе, во својата душа. Се она за кое мислите дека е срам, пораз, исклученост, отфрленост, може да биде само лекција да се обидете одново, да ги поставите работите на поинаков начин, да поставите нови приоритети, да се опркужите со други луѓе, да поставите други цели – сѐ, само не велете дека се откажувате од сѐ.

Кога животот станува тежок, вие станувате посилни. На голема препрека – зголемете ја мотивацијата. Кога не ви се допаѓа местот на кое стоите – поместете се на друго место, но не го предавајте својот живот, затоа што во него има уште 1000 соништа и визии и можеби оваа тешка ситација во вашиот живот е потребна за да се свртите кон нив и да сфатите дека оние работи кои не ви оделе од рака можеби и не се за вас. Дајте си шанса за нов почеток и не се прашувајте уште колку пати ќе се повтори тоа!

loading...