Search
сабота 22 февруари 2020
  • :
  • :

Се викам Велика Пушкинова. Професорка сум во неготинската гимназија.

Lokumnite na Bo

пред 2 часа

Се викам Велика Пушкинова.
Професорка сум во неготинската гимназија.
За мене знаат сите, јас сум таа шо го праќав туѓото дете, да се натпреварува наместо моето.
Од кај разбраа човеците, не знам, ама ако разберам ќе му ебам мајката.
И ич не ми е гајле шо лафат човеците, никој ништо не ми може, си спијам на левото уво.
А каа сакам и на десното.
Иначе, у поверење да ви кажам, за тија фамозен натпревар, вака беше:
Натпреварот е во Битола, и гласи: Стручни предмети во електротехничката струка за трета година. Јас испратив дете од четврта година на натпревар за трета. Моето дете кое е трета година, за време на натпреварот се шеташе на традиционалната екскурзија за трета година, а Огњанов Игор кој што е четврта година решаваше наместо моето мило синче. Иначе, во жири комисијата е мојот сопруг Симеончо Пушкинов, кој го знае кодот на Игор, па му рековме на Игор, ти решавај, а тебе ќе ти биде барем трето место обезбедено. Иначе, мојот сопруг работи во средното машинско училиште во Кавадарци, така да сета ни е наредена, да а ебам… Еве, ова ви го кажувам у поверење, а ако ме чепне некој, ќе речам дека гнасните комуњари ме мразат за тоа шо сум вмровка у коските, и готово!
Иначе, ако не знаете, јас сум таа шо лани ги остави децата на екскурзијата во Италија, и ладнокрвно заминав да си го шетам дебелиот газ на државна сметка у Франција.
А јас сум и оваа тука шо спие на училишните клупи!
Де да видам, кој шо ми може?!

Алоооо, Македонијо мори!?
До кога ќе спииш и ти заедно со вија ваквите бандити?
ДО КОГА?!??!
ОДГОВОРНОСТ ОДМА!
ОДМА!
ОДМА!!!

Фотографија на Lokumnite na Bo.

Фотографија на Lokumnite na Bo.

loading...