Search
вторник 18 јуни 2019
  • :
  • :

РЕАКЦИЈА: ВМРО ДПМНЕ ВОДИ И ВО ОХРИД И ВО НОВО СЕЛО

Добивме реакција дека објавата додуша пренесена од Охрид скај не ни е веродостојна околу тоа како ВМРО ДПМНЕ стои на вонредните избори за Градоначалник во Охрид каде предвидуваме победа на кандидатот на СДСМ Костадин според реакцијата оваа партија во Охрид на интерните анкети водела со 3% повеќе и предвидуваат победа исто ни појаснија дека според нив и во Ново Село очекуваат победа имено според нив кандидатот на ВМРО ДПМНЕ во оваа општина водел со 5% РАЗЛИКА НАД КАНДИДАТОТ НА СДСМ….

Објавата која ја пренесовме подолу

ЛИНК

Четвртата по ред анкета чиј нарачател ВМРО ДПМНЕ, а  е спроведена за мерење на рејтингот на кандидатите за градоначалник за град Охрид, со резултат на пораст на рејтингот на кандидатот на коалицијата предводена од СДСМ Константин Георгиевски.

Како во претходните три анкети кој ги спровела реномиран Институт, каде како нарачател се појавува партијата ВМРО ДПМНЕ, кандидатот на СДСМ Константин Георгиевски, бележи предност од 9%, спрема кандидатот предводен од коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ, Митре Милошевски.

Според анкетите Константин Георгиевски има најголеми шанси да освои победа уште во првиот круг на изборите за Градоначалник на Охрид  и има, предност од неговиот против кандидат Митре Милошески од над 2900 гласа.

Останатите кандидати за градоначалник на Охрид би земале некаде околу 2500 гласови, додека очекување на невачечки изборни ливчина се очекува да биде нешто над 1000.

Во однос на минатата анкета, која беше спроведена по нарачка на ВМРО ДПМНЕ, Георгиевски бележи пораст на неговиот рејтин во изминати 7 дена од 2%, додека кандидатот Милошевски пад од 1,5%.

Охридскај

loading...