Search
петок 6 декември 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БЕЛОРУСИЈА ИМА 43 ГОДИНИ ПОМЛАДА ДЕВОЈКА

65-годишниот претседател на Белорусија, Александар Лукашенко е во љубовна врска со 22- годишната Марија Василевиќ. Ова вест беше топ тема во светските таблоиди по изборите во државата. Но, и покрај големата разлика во години, дури 43, во последно време двојката често се појавува на јавни настани.

Инаку, иако нема никакво претходно политичко искуство Марија влезе и во политиката и стана најмладата пратеничка во парламентот на оваа земја. Таа претходно, во мај во 2018 година беше прогласена за Mис на Белорусија.

loading...