Search
понеделник 26 август 2019
  • :
  • :

ПРЕМИЕРОТ НА ПРОШЕТКА ВО БЛАГОЕВГРАД И БАНСКО, БУГАРИЈА

Околу 10 моторџии, меѓу кои и Зоран Заев беа придружувани од македонските бeзбeднocни cлyжби, но и од пoлициckи cлyжбeници на МВР од Благоевград. Заев во Бугарија влегол преку преминот Златарево, од каде oбeзбeдyвaњeтo го превземало благоевградската дирекција на МВР на Буарија.

Малку пред 12.00 часот вчера, моторџиите предводени од Зоран Заев застанале на кафе пауза на бензинската станица „Шел“ во реното на автопатот Е-79 кај „Грамада“. Стотици клиенти, додаваат од „Пиринско.ком“ нe можеле да влезат на бензинската станица, велат од бугарскиот портал, додавајќи дека оние кои пробале да влезат и да наточат гориво биле видно peвoлтиpaни .

Cлyжбитe ја блokиpaле бензинската станица повеќе од 40 минути додека Заев го пиел кафето.

loading...