Search
среда 21 август 2019
  • :
  • :

По 27-ми април, 30 дена бев во бунило, мораше да зборувам со психијатар како да се справам со таа траума!

(ВИДЕО) ПОТРЕСНА ИСПОВЕД НА ШЕЌЕРИНСКА: На мене и колегите ранети на 27-ми април најтешко ни беше да им објасниме на нашите деца што се случи таа вечер, притоа зборувавме и со детски психолози и мислам дека тоа ќе им биде трајна траума на нашите деца

РАДМИЛА СЕ ИСПОВЕДА: По 27-ми април, 30 дена бев во бунило, мораше да зборувам со психијатар како да се справам со таа траума!

– 30 дена ниту плачев ниту се смеев, бев затворена, блокирана. Морав да зборувам со психијатар за тоа како да се справам со стресот и траумата од 27-ми април. Најтешко ми беше што им нанесов голема траума на најблиските, но ме утешија советите дека освен трауми на блиските сум им донела и моменти на гордост па тоа ме утеши малце, но од тогаш наваму многу повеќе сум благодарна кон блиските, порано бев малце поладна.

Исповед на Радмила Шеќеринска на 1 ТВ.

loading...