Search
петок 10 април 2020
  • :
  • :

Пичлемето се жали на третман, морее и појако требало

Македонија

Заболени
663
Мртви
30
Излечени
37
Активни
596
Last updated: 10/04/2020 - 09:19 (+02:00)

Фотографија на Nina Madzirov.

Почитувани,

Вечерва во Софија слетаа мајка ми и брат ми, од Лондон. На македонската граница им било соопштено дека е донесен нов закон кој наложува да секој што влегува во државата да оди во државен карантин. Следно, им ги одзеле пасошите, за да ги товарат како говеда во полициско комбе со 20 луѓе, стуткани еден до еден. На границата немало лекари, туку симптомите биле ТЕЛЕФОНСКИ соопштувани. Така мајка ми и брат ми со часови чекаат на граница за транспорт до карантин заедно со уште стотина други луѓе. Какви ви се тие мерки, какви се??
Каква превенција, каква заштита!?!?
Ми се јави мајка ми a мене кожата ми се ежи кога ќе помислам за условите во карантинот каде ќе бидат однесени.
Зарем не претрпев слично сценарио со татко ми, а??
Греота и голем срам. Плачам и се плашам. Хорор.
СРАМ ДА ВИ БИДЕ!!

Ве молам споделувајте.

Фотографија на Nina Madzirov.

loading...