Таа ја добила идејата за разводот откако официјално се развела од нејзиниот сопруг Кинтон Итон по 13 години брак. „Сакав да затворам едно поглавје од мојот живот и да го направам тоа официјално.“, вели таа.

За фотосесијата ѝ помогнала нејзината јатрва, сопруга на братот на нејизниот сега поранешен сопруг, која има фото студио. Мари вели дека се развела од нејзиниот сопруг затоа што станал зависник од дрога и почнал да се дружи со „лошо друштво“.

Таа дури позирала и со нејзините документи за развод и со гордост покажува знак на кој пишува: „Би ти го посакала најдоброто, но веќе го имаше.“ Погледнете ја фотосесијата:

мотика