Search
четврток 2 април 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

Оваа држава има ли пари за плати и пензии за април?

Прашањето од насловот не е ниту подбишега ниту злоба ниту сатира ниту опозициски лапрдање, сосема е на место дали во Народна Банка во државата имаме пари, суви пари? Не? Знаев.

Идејата на Зоран Заев сите да земат минималец е само фаќање за сламка на давеник така ќе обезбедиме плати и пензии за два месеци, ок. А што во меѓувреме, ако ова не се стиша? Знаете ли дека во моментов Германија е најголемиот кредитобарател? Па кој црн парајлија ќе ни даде нам заем при онаа Германија кој ќе си ги ризикува парите со Македонија та и Северна била а не на Германија да даде? Нина љубави детско гласче со купони ќе завршиме на купони за леб девојче…дајте решение дајте да развиеме земјоделство…дајте решенија оти Чом ќе го гасне светлото на цела држава. Ни фалат милијарда и двеста ако позајмиме 400 ние сме на коњ вака ни магаре јавај ни магаре барај.

И да ти дечко 100 милиони што лапнавте наместо да градите згради во Швајцарија гради тука нека мрда градежништвото, да другар на тебе мислам знаеш, не е новинарски што не ти вадам име и документи, ама јбг парановинар сум но, не за долго време е да се вратам во новинари оти 1998 год тоа бев, убава ти вечер!

Да не заборавам само преку Кармазов робата што доаѓа од Кина и Турција годишно земаш 13 милиони евра бре на кило што наплаќаш,  помогни бе на оваа држава не ме терај да те обзнанам.

И за видеолотаријата што наследи од донот и од Владо Вукович …итн многу има многу за тебе…

loading...