Search
среда 11 декември 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

Орданоски: 225.000 денари не се некои големи пари, два дена ме турија од „заебавање“ во Дебар Маало и жена ми ме остави за еден германец кој повеќе зема

Поранешниот новинар на 1ТВ, Сашо Орданоски, во својата последна колумна потврдува дека земал пари од СЈО. Toj дури и релативизира и се шегува дека 225.000 денари и не биле некои големи пари и оти поради тоа го „заебавале“ во Дебар Маало.

За илустрација, 3660 евра, колку што земал Орданоски од СЈО се 16 минилни плати по покачувањето на 14.500 денари.

Она што е непознато и многу повано е за која намена ги земал парите, иако се шпекулира дека се за креирање атмосфера против обвинетите од СЈО во медиумите во кои работел.

Во тој ред за враќање, се разбира, се пријавувам да застанам и самиот, за да го израмнам долгот за хонорарите од 225 илјади денари земени од СЈО. Не беа некои големи пари – два дена сум изложен на подбив, ме турија од заебавање по Дебар Маало за тоа колку сум бил евтин – но задоволството да се помогне во борбата против македонскиве криминалци беше големо – пишува Ордановски.

Тој поседува и безбедносен сертификат за да може да чита доверливи документи со степен на класифицираност.

извор: република.мк

loading...