Search
недела 20 октомври 2019
  • :
  • :

Николовски:Нема датум во октомври, Брисел ни подготвува само скрининг

Во пресрет на одлуката за датум за почеток на преговорите со Европската Унија, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николовски вели дека сите информации кои тие ги имаат говорат дека во октомври Македонија нема да добие позитивна одлука.

„Најдоброто што може да очекуваме е формирање на тим од претставници на пет европски институции кои ќе ги следат состојбите во областа на владеење на правото и борба против корупцијата во период од најмалку една, а најмногу две години по што ќе се даде оценка дали земјава е подготвена за почеток на преговорите“, тврди Николовски во разговорот за Канал 5.

loading...