Search
среда 19 февруари 2020
  • :
  • :

ЉУПЧЕ ЉУТ СЕ ЗАКАНУВА НА ДУИ НА ВМРО НА МАРСОВЦИТЕ НА РУСИЈА И КИНА, НА КОРОНА ВИРУСОТ

Фејсбук статус на Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ:

Доколку во Собранието се продолжи со тактизирање и ако на кој било начин се оневозможи гласање на важните закони, а особено Законот за јавно обвинителство, Изборниот законик, Законот за одбрана, разрешувањето на Мизрахи…, во тој случај постои реална можност ние да направиме ново парламентарно мнозинство, а потоа и нова стабилна влада која ќе организира редовни парламентарни избори.

Ljupcho Nikolovski

Северна Македонија нема да биде заложник на партиски и криминални интереси, правната држава и европската иднина се приоритет на граѓаните и за тоа ќе се бориме до последниот атом.

Доколку во Собранието се продолжи со тактизирање и ако на кој било начин се оневозможи гласање на важните закони, а…

Gepostet von Ljupcho Nikolovski am Donnerstag, 13. Februar 2020

loading...