Search
четврток 2 април 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ЛЕШПЕРИТЕ ОД РЕПЛЕК: НЕМА ДА ДОНИРАМЕ АМА ИМАМЕ ЗАМЕНА ЗА СУМАМЕД НЕ ДАВАЈТЕ ПАРИ НА ПЛИВА НАМ ДАЈТЕ НИ ГИ

Давајте ни ги парите нам иако не заболе за вас така ли Реплек?

Нели луѓето не треба да купуваат на своја рака и да се трујат каква реклама правите вие бе слепци кај е сеа Филипче?

РЕПЛЕК ФАРМ ЈА ИЗВЕСТУВА ЈАВНОСТА ДЕКА ВЕЌЕ 20 ГОДИНИ ПРОИЗВЕДУВААТ ЛЕК КОЈ СЕ ПОКАЖА ДЕКА ЛЕЧИ ОД КОРОНА ВИРУС И ИМА ИСТО ДЕЈСТВО КАКО И СУМАМЕД НА ПЛИВА

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА ПРЕДЛОЖЕНАТА ТЕРАПИЈА ЗА КОЈА ПОСТОЈАТ СОЗНАНИЈА ОД РЕЛЕВАНТНИ СТУДИИ ЗА ПОЗИТИВНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ПРИ ЛЕКУВАЊЕТО НА КОВИД-19, СЕ ОДНЕСУВА НА СЛЕДНИТЕ 2 ГЕНЕРИЧКИ ЛЕКОВИ (INN):

Hydroxychloroquine (Хидроксихлорокин)

Azithromycin  (Азитромицин)

АЗИТРОМИЦИН Е ГЕНЕРИЧКИ ЛЕК, КОЈ Е ПРИСУТЕН КАКО РЕГИСТРИРАН ГОТОВ ЛЕК ПОВЕЌЕ ОД 20 ГОДИНИ, А ВО ОВОЈ МОМЕНТ ПОСТОЈАТ 6 ПРОИЗВОДИТЕЛИ КОИ ГО ИМААТ РЕГИСТРИРАНО ОВОЈ ЛЕК ВО НАШАТА ДРЖАВА. (5 странски производители и 1 домашен производител)

СПОМЕНТАТИОТ ЛЕК “СУМАМЕД”  Е  САМО ЗАШТИТЕНО ИМЕ НА ГОТОВ ЛЕК ОД СТРАНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ ЗА ГЕНЕРИЧКИОТ ЛЕК АЗИТРОМИЦИН.

ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА, ЛЕКАРИТЕ СЕ ДОЛЖНИ НА ЛЕКАРСКИОТ РЕЦЕПТ ДА ГО ПРОПИШАТ ГЕНЕРИЧКОТО ИМЕ НА ЛЕКОТ – АЗИТРОМИЦИН, ЗА ДА СО ВАКА ПРОПИШАНИОТ РЕЦЕПТ, ПАЦИЕНТОТ МОЖЕ ДА ГО ПОДИГНЕ ЛЕКОТ ВО АПТЕКИТЕ.

ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ СКОПЈЕ, КАКО ДОМАШЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ЛЕКОВИ РАСПОЛАГА СО ДОВОЛНИ КАПАЦИТЕТИ И ЗАЛИХА НА СУРОВИНИ СО КОИ БИ ОБЕЗБЕДИЛЕ НАВРЕМЕНО И КОНТИНУИРАНО ПРОИЗВОДСТВО И СНАБДУВАЊЕ НА РЕГИСТРИРАНИОТ ГЕНЕРЕЧКИ ЛЕК АЗИТРОМИЦИН,  А СПОРЕД ПОТРЕБИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ КАПАЦИТЕТИ ВО БОРБАТА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПАНДЕМИЈАТА ОД КОРОНА ВИРУС (SARS-COV2/ COVID -19)

ОВА СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА Е СО ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ДА ГИ ИНФОРМИРАМЕ ГРАЃАНИТЕ ДЕКА НЕМА МЕСТО ЗА ПАНИКА, БИДЕЈЌИ ПОТРЕБНИОТ ГЕНЕРИЧКИ ЛЕК АЗИТРОМИЦИН, ЌЕ БИДЕ ДОСТАПЕН ЗА ПАЦИЕНТИТЕ ВО ДОВОЛНИ КОЛИЧИНИ СПОРЕД УСВОЕНИТЕ ПРОТОКОЛИ ЗА “ОFF-LABEL” ТЕРАПИЈА ПРИ ЛЕКУВАЊЕТО НА ЗАРАЗЕНИТЕ ЛИЦА.

СО ПОЧИТ,

РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ, Скопје

loading...