Search
петок 22 март 2019
  • :
  • :
loading...

Кирацовски: Во овие историски моменти трасираме нов пат за иднината на нашата држава

loading...

Истрајноста, трпеливоста и мудроста се наши сојузници кога се бориме за животот на идните генерации, за судбината на државата, за благосостојбата на општеството. За некои одлуки треба визија, храброст и решителност. Владата на Република Македонија, на чело со премиерот Зоран Заев и парламентарното мнозинство во Собранието на Република Македонија недвосмислено се издигнаа над личните и партиските интереси за да се остварат државните и националните стремежи. Во овие историски моменти трасираме нов пат за иднината на нашата држава. Македонци, со зачуван македонски идентитет, кои говорат македонски јазик стануваме дел од евро-атланското семејство. Продолжуваме заедно да работиме за силна, просперитетна и напредна Македонија.

loading...