Search
петок 22 март 2019
  • :
  • :
loading...
Најнови Вести

Ќе прават ли мајмунлаци при изборот на Претседател на ФФМ!?

loading...

Mајмунлаците во ФФМ ќе донесат непоправлива штета на мак фудбалот и сигурна опасност да не исфрлат од УЕФА…

Сашо Тасев е единствен статутарен кандидат!

Најавите дека при изборот за нов претседател на Фудбалската федерација на Македонија ќе се направи обид да се заобиколи Статутот на Федерација, може да ни донесе суспензија од УЕФА.

Членот 91 од Статутот на ФФМ е јасен дека нов претседател се бира од редот на делегатите, а во моментов единствен делегат од четворицата кандидати за претседател е Сашо Тасев. Најавите дека ќе се одложи изборното собрание, за да се смени првин Статутот или списокот на делегати, се најави на мајмунски работи, кои ќе не исфрлат од фудбалската карта на Европа, преку суспензијаа што македонскиот фудбал би можел да го добие.

loading...