Search
четврток 2 април 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

Kako не ти е срам бе волу еден Дума? Не се покривај со документи туку извини се

Оној волот зијанот на Алексеј Дума викан Христијан Дума директор на Очната клиника па уште се вади, па документи па он бил совесен прашал, а жена му позитивна на Ковид 19, а он си иде на работа мува не го лази, ама важно он прашал…Како бе не ти е срам мртви има, многу заболени во време на општа психоза ти она као коа идеш у кафана, лефтерно ни се дообјашњаваш, тоа е деца растени со златна лажица, кур те заболе тебе ако заразиш некого…тебе на газот да ти е мазно МРШ

ПИСМО

Duma, sto e direktor na ocno na klinika

Zena mu e edna od tie 5-te zaboleni od korona virus sto gi razboli caca

I zena mu raboti na kozno

A ovoj duma budalava mesto da bide u izolacija

Vcera im svikal kolegium na ocno

Sobral 10 doktori

Predavanja im drzel

ДИРЕКТОРОТ НА ОЧНА КЛИНИКА, ХРИСТИЈАН ДУМА: Во целост ја демантирам веста на порталот “Лидер” и останатите портали во кои се тврди дека “не сум ги почитувал препораките за изолација и сум ги ставил во опасност од зараза своите колеги, како и голем број вработени во комплексот клиники”!

Почитувани медиуми,

Во целост ја демантирам веста на порталот “Лидер” и останатите портали во кои се тврди дека “не сум ги почитувал препораките за изолација и  сум ги ставил во опасност од зараза своите колеги, како и голем број вработени во комплексот клиники”.

Евидентирам со е-маил во прилог на овој демант дека на 10 март, само 1 ден откако на мојата сопруга и беше одредена самоизлоација, писмено се обратив до ДСЗИ за да добијам насоки за мое понатамошно делување како здравствен работник и Директор на Универзитетската клиника за очни болести, со посебна напомена дека мојата сопруга веднаш се самоизолира во посебен стан на друга адреса. Насоката која ја добив од ДСЗИ ви ја пренесувам во целост:
„Според она што сте го презеле, постапено е правилно, односно сопругата е во самоизолација во друг стан. За Вас нема посебни препораки, како контакт од втора линија, се додека нема промена на Вашата здравствена состојба“
Како што може да се види во мојата официјална е меил комуникација, јас немам препорака за изолација. И покрај ова, но и покрај тоа што  во тој момент мојата сопруга имаше негативен тест на Ковид – 19 , јас 10 дена не одев  на работа за што може да посведочат сите мои колеги на очната клиника.
Најодговорно тврдам дека мојата сопруга е во самоизолација на сосема друга адреса и точно 19 дена немаме никаков контакт, со што целосно ги почитуваме препораките од здравствените власти.
Барам,Лидер и другите портали кои ја пренеле веста итно да ја повлечат и да се извинат за нарушување на мојата чест и углед. Јас како директор во здравствена установа, кој доследно ги спроведува барањата и препораките на моите колеги, сум вознемирен од ваквите клевети.

 

loading...