Search
понеделник 24 февруари 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ЈОВАНОВИЌ: Се шокирав кога дознав дека Орце Камчев зема 250 000 евра плата месечно а плаќа придонеси на само 1% од тој износ

Бране Јовановиќ се извадил од памет кога дознал дека Орце Камчев зема 250 000е месечна плата а плаќа само 1% персонален данок на тој износ, што е предвидено и со закон кој тој се залагал да се смени но не успеал.

– Според законот се оданочува плата само до 16 просечни плати, се над тоа не се оданочува. Па за овие 250 000е бизнисменот плаќаше придонес само 1% што за мене и ден денес е нешто шокантно и неразбирливо!, реќе Јовановиќ кој беше 2 години советник на министерот за финансии, Драган Тевдовски.

Идеали, одговорност, битка со партии, битка со моќници, битка со бизнис фелата, сопки, стрес, наивност, делумно резултати…

Линк до Цивил Медиа

 

loading...