Search
понеделник 24 февруари 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ЈОЦИ ЗА ЗЛАТЕВ: Срце убаво тоа надркано, шахтосано, кавадаречко

Срце убаво тоа надркано, шахтосано, кавадаречко, никад непронајден, со поглед ко да ќе убие некој.
Никад дел од интелектуала, никад дел од добри друштва, никад опкружен со паметни луѓе, напротив со жутозуби луѓенца, во вечна потрага по сам себе, идолатриски поклонет на Груевски.

Се сеќаваат Златев, и тоа како – министри и премиери. Имено и во Лондон предавав за корупција, на Универзитет. Јас сум за тебе Ајфел, одамна влезена во македонски новинарски анали со безброј признанија.
На тебе никој не се сеќава пошто си петта класа. Одувек. И со такви си и опкружен.

И да, ја ќе кажувам кој е новинар.
Него, не е паметно никад неспомнат од мене да се закачаш вака, не ? Ве екипираше Грујо ?
Изгледа си заборавил кога ме обожаваше во инбокс, ко член на СДСМ и трета придружничка со две леви нозе у кампања на Бетиан Китев.

Да те потсетам, ако не па, па сам да си избереш шахта да се удавиш у неа ?
Докторка на науки сум да те напикам у шахта.

Фотографија на Jordanka Ivanovska-Joci.

loading...