Search
среда 26 февруари 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ИМА ЛИ РАЗИДУВАЊА ВО ВЛАСТА – кој сака а кој не да се зголеми повратот на ДДВ

НИНА ЧИТА СЕКСИ ПОРАКИ ШТО ЌЕ И ПРАЕЛЕ ВЕЧЕР И СЛАТКО СЕ СМЕЕ ЈА ЗАБОЛЕ ДУНДА ДА СКЕНИРА НЕ Е ГЛУПА КО НЕКОИ

Додека скенирачите на фискали сметки се „острат“ за новата тура пари кои треба да легнат на нивните трансакциски сметки, што се очекува во февруари, нејасно е дали ќе успее идејата за зголемување на процентот на поврат на ДДВ, кој сега изнесува 15 отсто.

Од Министерството за финансии неодамна за Фактор децидно изјавија дека процентот останува 15 отсто, односно тој давал добри резултати, заедно со наградната игра, па Владата немала намера да ги менува сегашните правила на игра.

Тогаш од Финансии рекоа дека „оној што се залага за пораст на процентот на поврат, треба да излезе и тоа јавно да го каже“.

Јавно никој не кажува, но се дознава дека од одредени владини кругови имало идеја процентот на поврат да се зголеми, а за сметка на тоа да се тргнат или да се намалат наградите од наградната игра. Тоа би довело до можност редовните скенирачи да добиваат кај себе повеќе пари како поврат, наместо „среќниците“ на кои ќе им се падне награда до наградната игра.

А дека првата дама во финансии Нина Ангеловска верува во мерката и наградната игра такви какви што се сега, покажуваат и бројни нејзини објави на социјалните мрежи.

Таа неодамна на инстаграм објави фотографија како скенира фискална сметка од локал во кој е излезена.

loading...