За време на контролите утврдено е дека се прекршуваат препораките, односно еден кафе бал работел, а надворешниот влез затворен и спуштена ролетна.

Полицијата побара од жената да отвори и да ја дигне ролетнат, додека таа тврдела дека нема никој во локалот. Кога полицијата влегла во објектот останале зачудени.

Имено, еден човек се сокрил под шанкот пошто се прекрил со перде, додека друг муштерија се сокрил во тоалетот, пренесуваат тамошните медиуми.