Search
четврток 23 мај 2019
  • :
  • :
Најнови Вести

И Божиновски потврди, криминална набавка во ЕЛЕМ со нонејм фирма

Како што Доказм објави пред повеќе од два часа еве и Зоран Божиновски ја потврди приказната за можниот криминал со јавната набавка во ЕЛЕМ

линк тука

КРИМИНАЛ ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА ЕЛЕМ…

За да не распишува тендер, за да спречи лицитација за да се добие најповолна понуда, директорот на АД ЕЛЕМ, ДРАГАН МИНОВСКИ, четири месеци НАМЕРНО одолговлекувал со објава на тендер за набавка на 18.000 тони мазут за потребите на ЕЛЕМ.

На крај, во ноември распишал ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИТНА НАБАВКА, спречил објава на повикот на Е НАБАВКИ, па се договорил во четири очи со еден понудувач. Наофицијално дознавам дека фирмата се вика ПЕРТИНАКС. Миновски склучил директен договор со сопственикот…

Се разбира дека МИНОВСКИ себе не се заборавил и пригодно се вградил во овој криминал…

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

Фотографија на Zoran Bozinovski.

loading...