Search
понеделник 24 јуни 2019
  • :
  • :

Христијане, седи си дома, не ни требаш со 30 луѓе и лицимерно да се шлепаш на овој чист протест

Почитувани мои соборци и храбри Македонци, Денеска “лидерот” на ВМРО ДПМНЕ влезе во историјата. Во историјата на лицемерието, во историјата на темната страна како соочесник во прекрстување на државата. Кога ние протестиравме, него и неговите пајташи ги немаше, па после му текна да шета секоја среда која траеше неполн месец со едвај 2000 луѓе, и тоа престана и не продолжи. Ние мрзневме секој ден, ги оставивме нашите најблиски, а кај беше тој, во топлите соби на штабот, и секако во близина на Заев преку неговите блиски роднини. Денеска даде една патетична изјава полна со исти и досадни флоскули.. Ќе пркосел ли исто како што жестоко се спротистави во Собранието? Се лаже себе си и своето опкружување ова човече. Жален човек, тежок лицимер. Денес на протестот дојде со 30..40 луѓе кои 10 луѓе беа обезбедување, 10 пратеника, и уште 10 од своето најтесно опкружување..и толку.. Зошто не ги повика комитетите ако беше искрен, или се шлепаше на протестот? Самите ќе донесете заклучок. Се подмочаа од среќа и од сликање дека биле тука, пред собрание, што говори за фрустрациите заради тоа што е одвоен од реалноста и членството?! Зошто ако тој е против договорот, не протестираше, не блокираше? Прочитан спотер.. Денес прв пат опозиционен лидер беше исвиркан од други опозиционери, и прв опозиционер што дојде со толкаво обезбедување.. Браќа и сестри, Денес падна маската на лицимерот Мицковски. Еве само еден мал пример како можеше да исзблокира денес. Да дадоа оставка неговите пратеници заедно со тунтев, и сите следни на иста, процесот ако ништо друго ќе го забавеше, но и ќе докажеше дека пратениците на ВМРО ДПМНЕ нема да бидат во парламент на Северна Македонија.. Така што Христијане, седи си дома, не ни требаш со 30 луѓе и лицимерно да се шлепаш на овој чист протест, и да плукаш на нашата мака, мрзнење и жртва за Македонија..

фб статус на Филип Петровски

loading...