Search
петок 10 април 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ГИ ПРЕСЕКОЛ РЕШЕТКИТЕ: Избега затвореник на доживотна робија од Идризово

Македонија

Заболени
711
+48
Мртви
32
+2
Излечени
41
Активни
638
Last updated: 10/04/2020 - 14:39 (+02:00)

Затвореник од Албанија, осуден на доживотна казна затвор изутрината избега од Казнено поправниот дом во Идризово.

Според одговорното лице во затворот, осудениот А.Д. бил во својата ќелија при проверката на 07.02.2020г. во 19,00ч. а на 08.02.2020г. во 07,00ч. забележале дека избегал.

Бегството е извршено со сечење на заштитна решетка од келијата која се наоѓала на третиот кат.

loading...