Search
четврток 2 април 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ГАЗДАРИЦАТА СО ИСПОВЕД: БЕВМЕ БОЛНИ ОД КОРОНА, АМА НЕ САКАА ДА НЕ ТЕСТИРААТ ПА ПЛАЌАВМЕ ВО ФИЛИП ВТОРИ

Фотографија на Vesna Kondratenko.

а Филипче херој, а?

Сега кога сме подобри, би сакала да ве известам дека утврдивме дека вирусот стаса од колеги од Србија кои беа во работна посета на фирмата.

Несвесни за болеста која ја носат, имаа контакти со голем број вработени.

Веднаш кога се разболевме, се повлековме дома мислејки дека е грип. Имавме три обиди да направиме тест за корона но од Центарот за јавно здравје не одбиваа со објаснуванје дека штом не сме патувале, нема ризик од корона.

Весна од Скопје заболена од коронавирусот, со исповед како се заразиле со нејзиниот сопруг

После 5 дена со температура над 39, Зоран доби пневмонија, но ниедна болница не мозеше да го прими заради ризик од корона. Најпосле се тестираше во болницата Филип Втори каде бесе утврдено дека е заразен.

Веднаш потоа се презедоа сите потребни мерки кои фала богу даваат резултати.

Препорачувам за сите да ги ограниците контактите и строго да се придрзувате на препораките за заштита од вирусот.

loading...