Search
среда 21 август 2019
  • :
  • :

(ФОТО) Овчарот Марјан сака да биде Претседател на Македонија: Јас поднесов кандидатура, лавовски ќе се борам

Марјан Трајчев е овчар од селото Пухче кој деновиве во македонската јавност стана повторно актуелен откако за сопруга ја побара водителката на Канала 5, Јелена Спенџарска. Е сега истиот тој Марјан сака да биде и Претседателе на Македедонија за што и поднел кандидатура.

Фотографија на Skender Raufi.

„Јас поднесов кандидатура за Претседател на Македонија и мислев дека ќе водам лавовска битка со професорката Каракамишева. Во нејзе само гледав сериозен противник, навистина секоја чест за тоа она што го направи.

Новинарчето од ТВ Клан ми рече што толку сакаш да бидеш Претседател кога платата е 1400 евра, а јас му одговорив доста ми се 500 евра, мојата цел е чесна држава, сите да зимат 500 евра плата.

Како што можел Никола Карев да биде Претседател на Крушевската Република на 27 години, можам и јас. Добив огромна поддршка од мајка Лоза, тетката на Груевски“ стои во објавата на „Фејсбук“ а во продолжени проледете што напиша Маријан:

Од она што може да се види по фотографиите кој што ги објавил на својот профил на „Фејсбук“, се гледа дека тој својата кандидатура ја поднел на парче хартија испишано рачно. Истата е доставена во седиштетот на ВМРО-ДПМНЕ.

Се чини Влатко Ѓорчев и останатите кандидати за Претседател на Македонија кои доставија кандидатура во ВМРО-ДПМНЕ, добиваат „сериозна“ конкуренција.

loading...