Search
среда 21 август 2019
  • :
  • :

Е тоа е фирма – скопски Водовод ќе исплати три К-15

По 11 години ЈП Водовод и канализација – Скопје исплатува регрес за користење на годишен одмор, информираа денеска од ова јавно претпријатие.

– ЈП Водовод и канализација – Скопје и Синдикатот на работниците од угостителството, туризмот, комунално-станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва на Република Северна Македонија (СУТКОЗ) при ССМ потпишаа спогодба за исплата на регрес за 2016, 2017 и 2018 година. Со оглед на фактот дека во изминатите 11 години не беше исплаќан регрес за годишен одмор, согласно можноститите на претпријатието, а во договор помеѓу ЈП Водовод и Канализација – Скопје и СУТКОЗ во наредниот период ќе биде исплатен регрес за наведените години, се вели во соопштението.

loading...