Search
сабота 18 јануари 2020
  • :
  • :
Најнови Вести

ДРЖАВА НА КОЦКАРИ, НАРКОМАНИ И ЗАПАЛЕНИ ЏИПОВИ, КАДЕ ТЕРАШ ЗАЕВ?

Државата со 6,5 милиони евра ќе купува апарати за коцкање

Знаеш со која филозофија одат…не само што сакаат само они са имаат, туку никој друг да нема

И мафијата не прави така

Државната видео лотарија на Македонија со народни пари ќе добие 1.500 апарати за коцкање во вредност од повеќе од 6,5 милиони евра. Договорот бил склучен на 2 јануари со компанијата „Евро Гамес Технологи“, со седиште во Софија, Бугарија. Од ВМРО-ДПМНЕ ја обвинуваат власта дека наместо да работи на ограничување на бројот на обложувалници и казина, таа купува апарати за коцкање.

Според пратеникот на СДСМ, Диме Велков, опозицијата обвинува без основа.

Пратеникот на ДУИ, Реџаил Исмаили рече дека решение за проблемот со игрите на среќа може да се најде со поддршка на предлог-законот што подолго време се одолговлекува во Собранието.

“Законот е во постапка, ако имаме консензус за овој закон можеме да го донесеме на следната седница, доколку има предлог од пратениците можеме да го пуштиме и по кратка постапка”-изјави Реџаил Исмаили, ДУИ.

Во Собранието, повеќе од една година се одолговлекува Законот за игрите на среќа. Од Движењето против коцкање се жалат дека кај народните избраници нема интерес за решавање на проблемот.

loading...