Search
петок 10 април 2020
  • :
  • :

Чулев во посета на полициските службеници кои го обезбедуваат државниот карантин

Македонија

Заболени
663
Мртви
30
Излечени
37
Активни
596
Last updated: 10/04/2020 - 07:39 (+02:00)

Од страна на полициските службеници министерот Чулев беше запознаен со протоколите по кои тие постапуваат со цел да осигурат непречено функционирање согласно препораките од Министерството за здравство и останатите надлежни здравствени установи. Полициските службеници се поставени на влез и на секој кат од хотелот, со цел гарантирање на безбедноста и одржување на редот во објектот.
Министерот апелираше до полициските службеници да бидат максимално претпазливи пред се водејќи сметка за своето здравје, но и целосно да бидат на располагање на граѓаните кои се сместени во карантин.

Од страна на полициските службеници, министерот Чулев беше запознаен со протоколите по кои тие постапуваат со цел да осигурат непречено функционирање согласно препораките од надлежните здравствени установи. Полициските службеници се поставени на влез и на секој кат од хотелот, со цел гарантирање на безбедноста и одржување на редот во објектот.
Министерот апелираше до полициските службеници да бидат максимално претпазливи пред се водејќи сметка за своето здравје, но и целосно да бидат на располагање на граѓаните кои се сместени во карантин.

Во овој момент полицијата обезбедува седум објекти, а до денес во државен карантин се спроведени околу 250 лица, вратени од странски земји

 

loading...