Според Бучковски, и покрај тоа што Заев една година комуницирал со “лажен Петро Порошенко”,на кој му издавал многу информации, тој не треба да понесе одговорност.

-Имаме Премиер кој “пати” заради својата отвореност и транспарентност! Не гледам добра причина заради пранкерите да понесе политичка одговорност. – вели Бучковски.