Search
среда 13 ноември 2019
  • :
  • :

БОЖЈО ЧУДО: Кокошка со отсечена глава веќе 7-ми ден е жива, живее нормално (ВИДЕО)

БОЖЈО ЧУДО: Кокошка со отсечена глава веќе 7-ми ден е жива, јаде, пие и живее нормално (ВИДЕО)

Свештеници од Тајланд пронашле обезглавена кокошка и ја вдомиле кај нив.

После една недела откако останала без глава таа сеуште е жива.

Оваа неверојатна птица е пронајдена во областа на Муеанг Рачабури во централниот дел на Тајланд, а ветеринарот кој се грижи за нејзе ја именувал како „прав војник“.

Иако нема глава,оваа кокошка има заштитници кои ја хранат и негуваат се со цел што подолго да остане жива.

Ветеринарот ја хранел со инјектирање на храна директно во вратот, а на ист нчин и давал и антибиотици.

Не е јасно како оваа кокошка остана без глава, но локалните жители кажуваат дека најверојатно се работи за наад од некое животно.

Колку што е познато, кокошка која преживеала најдолго време без глава била некоја кокошка по име Мајк, во Јута во Америка, која живеела 18 месеци откако и била откината главата или поточно од 1945-та година до 1947-ма година.

Погледнете го видеото од обезглавената кокошка:

loading...