Search
недела 20 октомври 2019
  • :
  • :

Борче има нешто да ви каже! 😊

Борче Стаменов

Нека му пренесе некој на вајспремиеро дека у скоро сите текстилни фабрики бараат работници. Таман може пола администрација да потполни работни места. Е сеа се работи секој ден, па и на празници, платата е помала, прекувремените не се плаќаат и регресот се враќа назад кај газдана ама ќе се навикнат за 2-3 месеца. Плус владата ќе финаснира прекфалификација од прв седач, у прв кројач или прва пегла. Е сеа ќе падне владата на наредните избори ама тоа е друга тема 

Фотографија на Mitko Orovcanec.

loading...