Search
петок 18 октомври 2019
  • :
  • :

Битола важно има ГРАДОНАЧАНИК, правопис не им треба!

Изгледа за битолската администрација и 6 букви се премногу за да ѝ го погодат името на градоначалничката на документ издаден од Општината. Додуша проблем не е само името, ами и функцијата – така Битола нема ГРАДОНАЧАЛНИК, туку има ГРАДОНАЧАНИК.

Функционери важно имаат, за еден правопис сега ќе се фаќаме. Кај бил кај не бил, па и една буква е де!

Зборувај ми нежно за општинската администрација. Арно името на градот го погодиле…

loading...