Search
понеделник 24 јуни 2019
  • :
  • :

Беровскиот новинар Мамучевски: Се откажувам од Северна ќе го задржам само бугарскиот пасош

Јас еднаш кажав и си стојам на зборот . Јас нема да прифатам промена на име . Јас не се борев за сточен пазар , јас се отселив од Македонија од криминалци , и продадени души . Јас кажав моето име многу често се слушаше во притисоците на Дпмне кон мене и со моја помош во Берово дојде до промена на власта . Јас се дистанцирам останав доследен заради мојата борба и професија, мене образот ми останува чист , јас сум дадел од срце и сум се борел за идеали . Јас Јане Мамучевски се откажувам од граѓанин на Северна Македонија и и ќе бидам граѓанин на Република Бугарија , ќе се одјавам на моето следно доаѓање во Северна Македонија . Честито Северњаци .

Фотографија на Јане Мамучевски.

loading...