Search
недела 22 септември 2019
  • :
  • :

Ангелски волшепства: Најубаво украсената улица за Божиќ во Лондон

Ангелски волшепства ги „заслепуваат“ минувачите на улицата „Regent“ во Лондон. Оваа улица е позната по спектакуларните ангелски фигури кои секоја година го будат празничниот дух во британската метропола.

ЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондон

Скулптурните дела се инспирирани од декорациите кои биле поставени токму тука во 1954 година, кога била првата украсена улица во историјата на Лондон.

Секое од шеснаесетте дела е маестрална, тридимензионална скулптура, направена во Лондон со најсовремена техника.

ЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондонЛондон

Embedded video

Regent Street

@RegentStreetW1

Ever wondered how many twinkling lights light up our magical spirits? Over 300,000 LED bulbs, give or take… ✨

35 people are talking about this

loading...