Search
понеделник 17 јуни 2019
  • :
  • :

Али, Геро, ете- е добар човек. Му даде шанса кога најмногу му требаше, кога беше на апарати за дишење. Јас не сум до толку добра. Тоа е.

Jordanka Ivanovska-Joci

Само да ја поздравам одлуката на уредувачкиот тим на ,,Слободен печат”, Тричковски, да не биде повеќе колумнист во весникот. Откако сам изрази желба да замине, а претходно на главниот уредник и на Милчин им порача да пијат пиво и да ловат риба, наместо да ги критикуваат политиките на Заев.

Неговите писанија за мене беа и ќе останат – насилство врз зборот. Несанкционирани. Бидејќи висна на мадето на #ЖЖ.

Со овој коментар го отпоздравив Тричковски на негов статус.
Кога ќе размислам подобро, никад за ништо не би му дала шанса во животот. Таков му е суратот. Нема благородни очи.

Али, Геро, ете- е добар човек. Му даде шанса кога најмногу му требаше, кога беше на апарати за дишење.
Јас не сум до толку добра. Тоа е.

Фотографија на Jordanka Ivanovska-Joci.

loading...